ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟ--OFFICIAL ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ--KAΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ...!
Πρόσφατα Θέματα
» Ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή, στη συζήτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων
Σήμερα στις 8:17 am από Admin

» Οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δευ Νοε 12, 2018 11:50 am από Admin

» Ομιλία του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη στη παγκρήτια σύσκεψη των Ανελ
Τρι Νοε 06, 2018 11:00 am από Admin

» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πεμ Οκτ 25, 2018 9:19 am από Admin

» Συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1
Δευ Σεπ 17, 2018 9:51 am από Admin

»  Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ 83ηΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ )
Τρι Σεπ 11, 2018 11:18 am από Admin

» ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡ.ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Παρ Αυγ 10, 2018 10:05 am από Admin

» Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ραφήνας προς τον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο.
Κυρ Ιουλ 29, 2018 10:10 am από Admin

» Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αυτοί είναι οι 10 λόγοι της τραγωδίας στο Μάτι
Παρ Ιουλ 27, 2018 10:29 am από Admin

ΑΝΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ WEB RADIO TV

Πάνος Καμμένος - Ηγέτης

Έβαλε φωτιά ο Πάνος

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11-1-2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ WEB RADIO TV

Εικονοθήκη


Τροφοδοσία RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  » NEA-ANΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ » Σπύρος Κούρτης : Πρόταση επαναφοράς μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σε Ανύπαντρες Μητέρες

Σπύρος Κούρτης : Πρόταση επαναφοράς μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σε Ανύπαντρες Μητέρες

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin

avatar
Admin
31.10.2016Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: Πρόταση επαναφοράς μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σε Ανύπαντρες Μητέρες που εμπίπτουν σε περιορισμούς των άγαμων θυγατέρων

Αθήνα 31-10-2016


Η Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκφράζει τις επιφυλάξεις της και τη διαφωνία της σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων βάση της οποίας δεν εξαιρούνται της διακοπής καταβολής του μερίσματος οι ανύπαντρες μητέρες που το ελάμβαναν από θανόντα γονέα μέτοχου του ΜΤΠΥ επικαλούμενο τις διατάξεις του άρθρου 48 του Ν. 4387/2016.


Σύμφωνα με την οριζόντια περικοπή του Ν. 4387/2016 και τα νέα κριτήρια αναφέρονται στις άγαμες θυγατέρες που λαμβάνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, δεν θα καταβάλλεται πλέον εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 24ο αν σπουδάζουν. Ήδη η περικοπή αυτή έλαβε χώρα από τον Απρίλιο του 2016. Ωστόσο εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες όπως οι χήρες με ανήλικα τέκνα και όσες έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.


Η νομική διάκριση/αδικία που προκύπτει είναι ότι οι άγαμες θυγατέρες που είναι μητέρες δηλαδή ανύπανδρες μητέρες δεν δικαιούνται πλέον το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων δημιουργώντας μία εύγλωττη ανισότητα ανάμεσα στις χήρες με ανήλικα τέκνα και στις άγαμες με ανήλικα τέκνα.


Η αδικία αυτή οφείλει να αποκατασταθεί σε ένα κράτος δικαίου καθώς μονογονεϊκή είναι και η οικογένεια της χήρας και η οικογένεια της ανύπανδρες μητέρες χωρίς προστάτη, ενώ τα ανήλικα τέκνα αποτελούν ισότιμο οικογενειακό βάρος και στις δύο περιπτώσεις.


\Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι οι ανύπανδρες μητέρες που εμπίπτουν στο νομοθετικό πλαίσιο περικοπών συντάξεων περί άγαμων θυγατέρων του Ν. 4093/2012 αν και μπορούν να λαμβάνουν ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνου του ΟΓΑ όπως κάθε έγγαμη ή διαζευγμένη γυναίκα με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο το ποσό αυτό αφαιρείται ως υπερβάλλον από το ύψος της σύνταξης. Με άλλα λόγια, η μητέρα που είναι ανύπαντρη αλλά τυγχάνει να είναι άγαμη θυγατέρα χάνει παντελώς τεχνηέντως το επίδομα μητρότητας. Δηλαδή, το κράτος δίνει το επίδομα τέκνου εφόσον υποβληθεί στο TAXISnet το Α21 αλλά το παίρνει πίσω ισόποσα εφόσον τυγχάνει να είναι άγαμη θυγατέρα.
Ως εκ τούτου δεν λαμβάνει επίδομα τέκνου.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα τέκνου δεν προβλέπετο πριν την ενεργοποίηση του Ν. 4144/13 ΦΕΚ 88 για όλες της μητέρες που δεν το λαμβάνουν από τον εργοδότη τους. Ωστόσο ο Νόμος αυτός δημιουργεί νομικό κενό με τον Ν 4093/2012 σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ανώτατη σύνταξη 720,00 € μεικτά το μήνα (8.640,00 € το χρόνο μεικτά) ενώ κάθε άλλο έσοδο που θα λαμβάνεται από οποιαδήποτε πηγή (ενοίκιο, τόκοι, πώληση ακινήτου, ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ του ΟΓΑ κ.λπ.) θα αφαιρείται ως υπερβάλλον από το ποσό των 720,00 € και θα καταβάλλεται η διαφορά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


1. Να εξαιρεθούν από τη διακοπή του μερίσματος του ΜΤΠΥ οι ανύπαντρες μητέρες στην ίδια λογική και ίση μεταχείριση με τις χήρες με ανήλικα τέκνα.

2. Να λυθεί η λογιστική αδικία του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνου του Ν. 4144/13 ΦΕΚ 88 το οποίο αν και αποδίδεται, σε μεταγενέστερο χρόνο παρακρατείται ισόποσα από τη σύνταξη των άγαμων θυγατέρων καθώς θεωρείται υπερβάλλον έσοδο των 720,00 € μεικτά το μήνα.

3. Να αναθεωρηθεί ο Ν. 4093/2012 για τις περιπτώσεις των άγαμων θυγατέρων που τυγχάνουν να είναι ανύπανδρες μητέρες και αποδεδειγμένα δεν απολαμβάνουν ηθικής και οικονομικής στήριξης του βιολογικού πατέρα του παιδιού τους και εξομοιώνονται ή είναι σε δεινότερη θέση από τις χήρες με ανήλικο τέκνο ώστε να αρθούν οι περιορισμοί της μέγιστης σύνταξης των 720,00 € μεικτά το μήνα καθώς που αντιστοιχούν σε περίπου 650 € καθαρά το μήνα, βάσει των οποίων δεν μπορεί να επιβιώσει μία μονογονεϊκή οικογένεια.


Δρ. Σπύρος Κούρτης
Γραμματέα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ανεξάρτητοι Έλληνες

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://an-ell.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης