ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟ--OFFICIAL ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ--KAΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ...!
Πρόσφατα Θέματα
» Ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή, στη συζήτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων
Σήμερα στις 8:17 am από Admin

» Οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δευ Νοε 12, 2018 11:50 am από Admin

» Ομιλία του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη στη παγκρήτια σύσκεψη των Ανελ
Τρι Νοε 06, 2018 11:00 am από Admin

» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πεμ Οκτ 25, 2018 9:19 am από Admin

» Συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1
Δευ Σεπ 17, 2018 9:51 am από Admin

»  Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ 83ηΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ )
Τρι Σεπ 11, 2018 11:18 am από Admin

» ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡ.ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Παρ Αυγ 10, 2018 10:05 am από Admin

» Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ραφήνας προς τον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο.
Κυρ Ιουλ 29, 2018 10:10 am από Admin

» Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αυτοί είναι οι 10 λόγοι της τραγωδίας στο Μάτι
Παρ Ιουλ 27, 2018 10:29 am από Admin

ΑΝΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ WEB RADIO TV

Πάνος Καμμένος - Ηγέτης

Έβαλε φωτιά ο Πάνος

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11-1-2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ WEB RADIO TV

Εικονοθήκη


Τροφοδοσία RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  » NEA-ANΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ » Δημήτρης Καμμένος:ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017

Δημήτρης Καμμένος:ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin

avatar
Admin
20.10.2016Την τελευταία 8ετία η Ελλάδα έχει απωλέσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της με αποτέλεσμα τη διόγκωση των κοινωνικών ανισοτήτων και των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων.

Ο Προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει χαμηλότερους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων από το δεύτερο μνημόνιο. Για το 2017 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,75% όταν το δεύτερο προέβλεπε 4,5%. Μια κυβέρνηση που δεν έχει διαπραγματευτεί ούτε επιμείνει θα προέβλεπε επιπλέον μέτρα 5,4δις για το 2017. Συνολικά δόθηκε στη χώρα επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 20δις μέχρι το 2018. Η προηγούμενη κυβέρνηση πέτυχε 0,3% πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014 ενώ είχε δεσμευτεί για 1,5%.

Με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης Προϋπολογισμού 2016, το πρωτογενές πλεόνασμα της Κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 0,63% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 0,13% ΑΕΠ (230εκ ευρώ), επομένως δεν υπάρχει περίπτωση εφαρμογής του κόφτη. Βασική προτεραιότητα είναι η υπερκάλυψη του συμφωνηθέντος πρωτογενούς πλεονάσματος, δίνοντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών και πολιτικών κοινωνικής προστασίας.

Προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,3δις (1,8%ΑΕΠ), ενώ τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση προβλέπονται σε 48,289δις (+ 0,3 ΑΕΠ), λόγω βελτιωμένου μακροοικονομικού περιβάλλοντος και μέτρων στο πλαίσιο της σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα από άμεσους φόρους αναμένονται σε 20,356δις και από έμμεσους σε 26,268δις, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες αναμένονται να περιοριστούν σε 49,142 δις.

Τα τρία σημαντικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού είναι η πρόβλεψη επίτευξης ανάπτυξης 2,7%, η σημαντική αύξηση δαπανών για προστασία ευάλωτων ομάδων και ενίσχυση υγείας, κοινωνικής προστασίας και παιδείας που διατίθενται πάντα για κάλυψη αναγκών που υπερβαίνουν τις υπάρχουσες πιστώσεις.

Το προσχέδιο του 2017 αποτυπώνει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων που έχει επιχειρηθεί ποτέ σε ένα χρόνο. Προβλέπεται μεγέθυνση ελληνικής οικονομίας κατά 2,7%, ενώ το ΔΝΤ προβλέπει +2,8%. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται χρηματοδότηση από τoν Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, συνολικού ύψους 6,6δις, συμβάλλοντας στη ρευστότητα και διασφαλίζοντας την επίτευξη ανάπτυξης ΑΕΠ. Έχουν ήδη εξοφληθεί υποχρεώσεις προς τρίτους 1,35δις ενώ εξοφλήθηκαν εκκρεμείς επιστροφές φόρων 88εκ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία στην κατοχή της ελληνικής οικονομίας. Ενεργοποιούνται πέντε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ενεργοποιηθεί τα νέα ταμεία συμμετοχών, επιχειρηματικότητας καθώς και το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’ και τα νέα ταμεία υποδομών και μικροπιστώσεων.

Έχουν διασφαλιστεί 1,4δις μέσω του δανεισμού από την ΕΚΤ τα οποία, σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ θα υλοποιήσουν τρία σημαντικά έργα (Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας, Ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου). Συνολικά αναμένεται να ενεργοποιηθεί το 50% των πόρων του ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2016 (9δις ευρώ).

Το 2017 προβλέπει διάθεση 5,75δις ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, αύξηση κατά 250δις του προϋπολογισμού του εθνικού σκέλους προγράμματος δημοσίων επενδύσεων φθάνοντας το 1δις ευρώ με κύριο στόχο χρηματοδότηση έργων και δράσεων. Το σύνολο των αναπτυξιακών εργαλείων έχει ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας.

Ως προς την κοινωνική αναδιανομή, ο προϋπολογισμός προβλέπει 1,160δις για κοινωνικές δράσεις στήριξης, δημόσιας παιδείας και υγείας. Για πρώτη φορά δημιουργείται νέα δομή με στόχο την προστασία οικογενειών και ατόμων από τη φτώχεια, προϋπολογίζοντας 760εκ. παραπάνω στον προϋπολογισμό του Υπ. Εργασίας. Το πρόγραμμα βασίζεται στους πυλώνες της εισοδηματικής ενίσχυσης, της διασύνδεσης με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης ή επανένταξης δικαιούχων στην αγορά εργασίας και της κοινωνικής επανένταξης. 300 εκ. προβλέπονται για δαπάνες υλοποίησης δράσεων υγείας, παιδείας και κοινωνικής προστασίας. Τέλος, 100εκ. ευρώ προβλέπονται προς κάλυψη των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τη δανειακή δόση για την πρώτη κατοικία τους.

58.000 άτομα και οικογένειες που το ετήσιο εισόδημά τους κινείται στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης θα μπορούν να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους εφόσον η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνά τα 170000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός 2017 συνδυάζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας πολιτικές αναδιανομής των πόρων προς όφελος του κοινωνικού κράτους και της δίκαιης ανάπτυξης.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://an-ell.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης